Економія завдяки Ajax

Економія завдяки Ajax

Помешкання нашого замовника, гараж та офіс знаходяться в одному районі. Була поставлена задача - поставити під охорону всі три об’єкти. Оскільки вся нерухомість знаходилася неподалік одна від одної, а саме: в радіусі 500 метрів, було прийнято рішення застосувати безпровідну, охоронну систему Ajax, адже виробник гарантує стійкий та надійний зв'язок між пристроями на відстані до 2000 метрів.

Було вирішено спробувати установити централь у клієнта вдома, а в гаражі та офісі розмістити необхідні датчики. Та розбивши їх на групи організувати охорону трьох об'єктів одночасно на базі однієї системи охорони.

Відстань між квартирою та гаражем становила біля 200 метрів, але на шляху сигналу існувала. перешкода - кут сусіднього будинку та враховуючи що конструкція гаражу зроблена з металу і виступає екраном для радіосигналу, існувала велика ймовірність провалу нашого проекту. Експерименти лиише підтвердили наші побоювання. Сигнал від датчика DoorProtect коливався в межах однієї поділки, а в гаражі так і взагалі зникав.

Відмовлятися від цього рішення не хотілося ні клієнтові ні нам, воно нам здавався надто привабливим з точки зору універсальності та досвіду, а клієнт прагнув заощадити на відмові від придбання ще пари компректів Ajax. Походивши біля гража з датчиком, наш інженер виявив кілька місць зі стійким сигналом в межах трьох поділок. Одне з таких було над гаражем. Ідея прийшла сама собою: з гаража було виведено пластикову трубу під виглядом вентиляції. Всередині було розміщено загерметизований контактний датчик DoorProtect, а до нього під'єднано зовнішній, провідний датчик відкриття, який було установлено на ворота.

Таким чином було вирішено проблему поганого зв'язку між датчиком та центральлю. У цього способу є два суттєвих недоліка - шанс втратити датчик в результаті акту вандалізму, оскільки він лишається зовні. І раз на кілька років доведеться розбирати конструкцію для заміни батареї. Кієнта це не злякало, отж рішення прижилося в даному проекті.

З установкою сирени пощастило більше. Жодних "костилів" придумувати не довелося. StreetSiren хоч і на "мінімалках" (1 поділка), але зловила мережу Jeweller навіть всередині гаража. Напевно у неї таки прийомопередаючий тракт потужніший за той що у DoorProtect. Хоч за паспортом, теж становить 0.20Вт. Разом з тим - працює.

З гаражем закінчили, прийшла черга офісу. Об'єкт знаходився трохи далі, на відстані до 400 метрів від місця знаходження хабу, але оскільки це четвертий поверх старої будови (на рівні шостого поверху), а централь знаходиться на червертому поверсі в квартирі замовника, був високий шанс що віконний датчик заведеться.

І ми не помилялися!

Біля вікна офісу, датчик показав стійкий сигнал в дві поділки. Цього було цілком достатно для установки Jeweller підсилювача - Rex, який взяв би на себе обслуговування офісу. Але згідно задачі, достатньо було датчика руху, який був встановлений на вікно.

Висновки:

Охоронна система Ajax - не є панацеєю на великих відстанях, оскіьки як показує практика, остання - не завжди  справляється з перешкодами. Про що заявлено виробником. Але це цілком придатна система дя реаізації подібних проектів. На даному прикладі очевидно, що покрити територію в радіусі до 500 метрів цілком реальна для виконання задача.

Управління:

Для кієнта буо стровено три групи - квартира, офіс та гараж. Для дружини - було обмежено управління, воно звелося до управління охороною квартири, оскіьки лише до неї остання мала доступ. Дві інші групи відсутні в її додатку, а її брелок жодним чином не впливає на них. В той час як в додатку замовника присутні елементи управління всіх, тьох груп.

Таким чином були розмежені права управління охороною різних об'єктів. Як видно зі скріншоту,  для управління з додатку доступні три об'єкти. Тобто клієнт може контролювати з мобілного телефону квартиру, офіс та гараж одночасно.

Звертайтеся до нашої компанії, ми допоможемо в реалізації подібного проекту і Вам!

Опубліковано на 2022-12-20 Рішення 0 4278
День: Рішення

Залишити коментарДати відповідь

Порівняти 0
Наступний

Немає товарів

Буде визначено Вартість доставки
0,00 ₴ Разом до сплати:

Оформити замовлення