Ajax - новий VS вживаний

Ajax - новий VS вживаний

З точки зору економічної вигоди, вториний ринок обладнання Ajax має чимало привабливих пропозицій. Скажімо: комплект StarterKit реально знайти за 5 - 6 тисяч гривень, в той час коли вартість нового сягає восьми. Зазвичай придбанням стартового комплекту не обходиться і доводиться купувати ще певну кількість додаткових датчиків чи засобів автоматизації. В результаті чого, "вимальовується" кругленька цифра. Наприклад: установка охоронної системи Ajax в приватному, трьохкімнатноиу будинку обходиться в середньому в 20 - 25 тисяч гривень. От же купуючи вживане обладнання можна добряче заощадити. На прикладі того ж будинку - це біля п’яти тисяч гривень.

Але чи варто економити на цьому?

Річ в тому, що компанія Ajax постійно оновлює свої пристрої і від версії до версії додає новий фуккціонал. Якщо оновлення операційної системи Malevich відбувається автоматично і апдейт свого хабу користувачі часто не помічають то з іншими пристроями Ajax ситуація зворотня. Оновлення датчиків, розеток та реле передбачено лише в умовах сервісного центру Ajax. Тобто для того щоб оновити функціонал ваших датчиків, їх необхідно демонтувати та відправити до сервісного центру на перепрошивку. Тож купуючи той чи інший датчик на вториному ринку, варто бути готовому до того що він може мати обмежений функціонал порівняно з новим.

Що ж такого в оновленнях і чи варто за них переплачувати?

Зручність користування системою Ajax приховується в дрібницях. До яких інженери компанії дуже уважні. Саме тому Ajax називають Українським Apple

Розглянемо різницю в функціоналі на прикладі пульта управління SpaceControl з різними прошивками.

На зображенні представлені два пульта. Один з прошивкою EU 3.53.0.0, інший пульт має новішу версію прошивки - EU 5.54.1.5

Як видно на скріншотах, в оновленій версії з‘явився новий пункт «Захист від подвійного натискання», який запобігає випадковій постановці на охорону при випадковому натисканні клавіш пульта керування в кишені. В попередній версії, ця функція відсутня. 

Чи потрібна вона? Однозначно! 

Одна справа коли ви самі контролюєте свою квартиру і чергове спрацювання сирени закінчується черговим переляком та зняттям об‘єкту з охорони. Інша - коли за безпеку вашого житла відповідає охоронна компанія. Як правило це закінчується візитом її представників та відповідною процедурою відбою. Як показує практика, переважна більшість літніх людей та дітей не контролюють брелок і часто змінюють статус охоронної системи випадково з усіми витікаючими. Тож ця функція ніби то дрібниця, але яка необхідна.

От же, чи економія чи новий функціонал - визначатися лише вам!

Одним з аргументів проти вживаного обладнання - це великий шанс натрапити на заблоковані, або взагалі несправні пристрої. Будемо відвертими, якщо навіть ви знайдете можливість перевірити пристрій на працездатність в умовах кур‘єрської компанії, не факт що ви зможете це зробити через відсутність досвіду користування системою. Доводилося спостерігати в поштовому відділенні людей, котрі крутять в руках хаб і телефонують продавцеві з питаннями на кшталт: «А як він має себе повводити і якими кольорами світитися якщо з ним все гаразд?» Непоодинокі випадки, коли людина отримує кур‘єрською службою заблоковані пристрої. Тобто прив‘язані до іншого облікового запису. У компанії Ajax це такий же метод захисту пристроїв від крадіжки як і iCloud у Apple. Якшо пристрій прив’язаний до облікового запису користувача, підключити його до іншого хабу неможливо! Що виключає його використання в принципі. І не обов‘язково продавець свідомо продав крадений датчик, цілком можливо що колишній власник забув видалити його зі свого акаунту, або ж просто не знав що перед продажем це необхідно зробити. Це часто трапляється коли охоронна система була на обслуговуванні в охоронній компанії і як монтажем так і демонтажем займалася вона. Як правило, власники не переймаються питаннями прив‘язки та відв‘язки пристроїв, адже компанія їм пропонує готове рішення. В результаті чого, ви маєте всі шанси отримати «цеглину», яка на 20% дешевша за новий, робочий датчик. І в умовах поштового відділення ви це не перевірите ніяк!

От же виходячи з вищесказаного, купувати вживані пристрої Ajax ми вам радити не можемо. Якщо ви вирішили зробити цей крок то робіть це разом з фахівцями, котрі можуть гарантувати працездатність придбаних пристроїв. 

Також ви можете звернутися до нашої компанії і наші фахівці допоможуть вам з підбором працездатного, бюджентого комплекту.

Опубліковано на 2022-12-08 Поради 0 1854
День: Ajax

Залишити коментарДати відповідь

Порівняти 0

Немає товарів

Буде визначено Вартість доставки
0,00 ₴ Разом до сплати:

Оформити замовлення