Загальний огляд тістомісильних машин для дріжджового тіста середньої продуктивності пострадянського виробництва

Загальний огляд тістомісильних машин для дріжджового тіста середньої продуктивності пострадянського виробництва

Тістомісильна машина А2-ХТЮЗа останні роки збільшилася тенденція до відкриття приватних пекарень. Кожного разу майбутні хлібороби постають перед вибором приймаючи рішення про придбання обладнання для свого бізнесу. Для цього їм доводиться годинами сидіти за літературою в пошуках інформації про ту чи іншу одиницю обладнання. Щоб хоч якось допомогти їм у цій часовитратній справі, ми вирішили зробити невеличкий огляд тістомісів середньої продуктивності, оскільки саме їх найчастіше підприємці використовують у своїх пекарнях.

Першопрохідцями цієї категорії тістомісів є 80-ти літрові машини. Найпоширенышими серед них виявилися тістоміси марок А2-ХТЮ (з механычним підйомом траверси та двома швидкостями замішування). Такі машини використовують у відповідності до окремої технології замішування тіста в результаті чого отримують підвищену якість тіста. Це відбувається за рахунок його насичування киснем. Та Л4-ХТЮ (з ручним підйомом траверси та одною швидкістю замішування).

Ці апарати представлені виробником у двох виконаннях - з нержавіючої та вуглецевої сталі.

У деяких регіонах України, ця відмінність впливає на політику стосунки із санітарною епідемічною службою України. При виборі між цими двома агрегатами варто порадитися із технологом, оскільки існує певна рецептура, яка вимагає, щоб процес замішування тіста відбувався у ємностях виготовлених з нержавіючої сталі для запобігання виникнення окисних процесів. Машини комплектуються 80-ти літровими діжами, які в свою чергу також виробляються у двох виконаннях, як і сам тістоміс - з нержавіючої та вуглецевої сталі. 

Серед 140 літрових тістомісів можна виділити два найбільш поширених. ТММ-1М – тістомісильна машина старого зразка з місильним органом якірного типу та обертаючим діжку малим редуктором. А також його наступник - Л4-ХТВ. ТММ-1М – виконаний з литого чавуну, у даній конструкції з нержавіючої сталі передбачено тільки місильний орган та забрала, але не рідно ці елементи зустрічаються і з тієї ж вуглецевої сталі. Такі тістоміси бувають відкритого і закритого типу, відрізняє їх один від одного наявність, або відсутність кришки-парасольки, що закриває діжку. Як і 80-ти літрові тістоміси ця машина може комплектуватися нержавіючою та «чорною» діжами. За рахунок того, що у цій конструкції окрім місильного органу обертається і діжка, в ньому також можна замішувати і круте тісто. Не рідко ці апарати використовують для замішування мас у виробництві халви. ТММ-1М дуже витривала і стійка до навантажень машина. Таку машину придбати нову неможливо, оскільки їхнє виробництво припинилося ще у 80-х роках. Натомість було розпочато випуск її наступника Л4-ХТВ та двошвидкістної - Л4-ХТ2В. На сьогоднішній день це чи не самі розповсюджені моделі тістомісів на всьому пострадянському просторі.

Ще за Радянських часів завод «Сміламаш» поставляв своє обладнання по всій території СРСР. Серед цих поставок були і тістоміси Л4-ХТВ, які й по цей день з успіхом використовуються у хлібопекарській галузі. Ця модель, як і її менший 80-ти літровий попередник виробляється у виконанні з нержавіючої та вуглецевої сталі, має одну, або дві швидкості та може комплектуватися підкотними діжами вироблених з двох, традиційних металів. В надійності ці апарати не програють своєму старшому брату ТММ-1М. На відміну від останнього, вони мають планетарну систему замішування, місильний орган спірального типу, що обертається навколо своєї осі і навколо осі діжі, іншу внутрішню конструкцію, відсутність малого редуктора, який в ТММ-1М обертав діжку (тобто у випадку з Л4-ХТВ діжа фіксована) і певні зовнішні відмінності. Всі тістоміси виробництва "Сміламаш" комплектуються цифровим модулем керування "Onyx".

Сподіваємося, що даний матеріал допоможить підприємцям у їхньому нелегкому виборі.

Опубліковано на 2017-10-24 Огляд обладнання 0 3438

Залишити коментарДати відповідь

Порівняти 0

Немає товарів

Буде визначено Вартість доставки
0,00 ₴ Разом до сплати:

Оформити замовлення