Кондитерське обладнання 

Кондитерське обладнання

Спокійно пройти повз вікна кондитерської фабрики чи кондитерського магазину, де в повітрі витають солодкі шоколадно-ванільні аромати, а погляд захоплюють дивовижні витвори рук людських виконані з тіста, зможе тільки байдужий до солодощів чоловік. Дуже мало в світі трапляється людей, які не люблять цукерки, тістечка та інші солодощі. І якщо смак солодощів залежить від таланту кондитера, то успішність кондитерської фабрики – від сучасних технічних засобів, що використовуються при виготовленні кондитерських виробів. Різноманітне кондитерське обладнання зробить вашу продукцію не тільки відповідною стандартам, красивою на вигляд, а й значно прискорить процес її виготовлення. Тож дізнаємось, яка техніка є найголовнішою для виготовлення солодощів?!

  • Відсадочні машини
    Відсадочні машини

    Відсадочні машини застосовуються в процесі формування кондитерських виробів. 

    Тісто з тістової заготовки формується за допомогою відсадки. Воно захоплюється із бункера валками, що прокручуються і продавлюється під їх дією через отвір формувальної матриці. За допомогою відсадочних машин можна виготовляти кондитерські вироби не тільки різноманітної форми, а й вироби різні за вагою.

    Відсадочні машини бувають однобункерні, двобункерні та трьохбункерні.

    • Однобункерна відсадочна машина використовується для виготовлення кондитерських виробів із бісквітного, пісочного і заварного тіста, відрізного тіста, одноколірного печива, а також виробів із білкових мас.
    • Двобункерна відсадочна машина виготовляє всі вищезгадані кондитерські вироби, а також двоколірне печиво та кондитерські вироби з начинкою.
    • Трьохбункерна здатна виробляти всі вищезгадані кондитерські вироби, але має можливість робити це в трьох кольорах і звісно ж з начинкою.

     Відсадочні машини допомагають випускати широкий асортимент продукції, працюють майже безшумно та на різних швидкостях.

  • Вінчики
    Вінчики

    Вінчики для кремозбивальних машин допомагають виготовляти муси, креми, яєчно-білкову і цукрову маси та тісто для кондитерських виробів. Зйомні вінчики бувають різної форми: равлик, груша, лопатка, гак та ін. Збивають масу до потрібної консистенції та значно полегшують працю кондитера. Є невід’ємною складовою в процесі збивання кремоподібних сумішей.

  • Діжі
    Діжі
  • Дражерувальні та глазуровальні машини
    Дражерувальні та глазуровальні машини

    Дражерувальна машина призначена для внесення харчових добавок до продукту та його перемішування, використовується в кондитерській, харчовій та фармацевтичній промисловості. За допомогою неї виготовляють цукерки, горішки, родзинки, сухарики, вітаміни та ін. Машина складається з похилого барабану, де змішується продукт та припливно-вентиляційної установки. Продуктивність машини в середньому складає 150-200кг/ч.

  • Кремозбивальні машини
    Кремозбивальні машини

    Кремозбивальні машини використовуються для змішування і збивання різноманітних інгредієнтів кондитерських виробів та виготовлення з них однорідної піноподібної маси крему, яєчно-білкової та цукрової маси, а також замішування рідкого тіста, тіста для млинців, тортів, кексів, рулетів тощо. Для приготування кремових сумішей в основному використовуються вертикальні кремозбивальні машини.

    Збивання крему відбувається діжі, яка кріпиться до вертикальної установки машини, при цьому вінчик для збивання рухається планетарно: навколо своєї осі та здійснює обертові рухи навколо осі вала, що дає можливість обробляти всю масу продукту.

    Кремозбивальні машини оснащені змінними різноманітної форми збивальними вінчиками, швидкість обертів яких можна контролювати. Також можна розраховувати потужність машини в залежності від продукту що збивається.

    Для підприємств громадського харчування, їдалень, кафе, ресторанів та малих підприємств рекомендується кремозбивальна машина МВ-60, МВ-35, МВ–35УМ 05, які мають невелику продуктивність.

  • Подрібнювачі
    Подрібнювачі

    Подрібнювачі використовуються для перемелювання та подрібнення будь-яких сипучих речовини до заданої консистенції. За допомогою молоткової мельниці ударного типу подрібнювачі переробляють тверді та крихкі продукти. Подрібнювачі потрібні для виготовлення круп, борошна, цукрової пудри, спецій:

    перцю, какао, коріандру тощо; паніровочних сухарів, маку, сушених ягід, лікарських трав. Тип двигуна подрібнювача визначає продуктивність швидкості виготовлення перемелюваного продукту. Для необхідної форми продукту в подрібнювачах є комплекти сіток із отворами різного розміру, що дає змогу отримати бажану фракцію продукту.

  • Запчастини
    Запчастини
  • Формувальні машини
    Формувальні машини

    Відміряні на тістоподільних машинах тістові заготовки в більшості випадків безформні і мають нерівну поверхність, тому для формування тістових заготовок печива в кондитерському виробництві використовуються штампувальні машини ударної дії, ротаційні формувальні машини і відсадочні машини. Для переробки шматків тіста і надання їм відповідної форми використовуються формувальні машини, які надають тісту шароподібну, циліндричну або ж спеціальну форму. Для надання шматкам тіста шароподібної форми використовується округлювальна машина, циліндричної форми – закаточна машина, спеціальної форми – спеціальна формовочна машина.

    Машина складається із поршневої коробки з прийомною воронкою для тіста; живильних валиків з механізмом для регулювання кута повороту валиків, в результаті чого досягається подача тіста в потрібній кількості для даного типу виробів; трьох змінних горизонтальних поршневих камер, в яких розміщені циліндричні нагнітаючі поршні, формувальні гільзи, качалки, розкаточні стакани, що здійснюють зворотно-поступальний рух, циліндричні ножі і нерухомо закріплені скидувачі заготовок на відвідний стрічковий транспортер. Регулювання ваги шматків тіста проводиться за всіма каналами виробництва шляхом зміни величини руху поршнів або ж по кожному каналу окремо – шляхом зміни розміру формуючої кільцевої щілини. Для виробництва бубликів використовується трьох канальний вкладиш, для виготовлення баранок – чотирьох канальний вкладиш, для виготовлення сушки – шестиканальний. Універсальність машини досягається завдяки заміні всіх формуючих елементів, що допомагає випускати широкий асортимент продукції. Унікальність конструкції формувальної машини для виготовлення бубликів полягає в тому, що її побудова розрахована на виготовлення крутого тіста з хорошою опірністю до розриву. Відміряні на тістоподільних машинах тістові заготовки в більшості випадків безформні і мають нерівну поверхність, тому для формування тістових заготовок печива в кондитерському виробництві використовуються штампувальні машини ударної дії, ротаційні формувальні машини і відсадочні машини. Для переробки шматків тіста і надання їм відповідної форми використовуються формувальні машини, які надають тісту шароподібну, циліндричну або ж спеціальну форму. Для надання шматкам тіста шароподібної форми використовується округлювальна машина, циліндричної форми – закаточна машина, спеціальної форми – спеціальна формовочна машина.

Порівняти 0